sunnuntai 12. elokuuta 2012

Tyyny ja tennarit

Olin jo jonkin aikaa suunnitellut tyynykakun tekemistä ja kun viikonlopun ristiäiskakkuun sain vapaat kädet ulkonäön suhteen, päätin käyttää tilaisuuden hyväksi ja testata sitä :) Väreiksi toivottiin jotain muuta kuin perinteistä vaaleansinistä, joten päädyin vaaleanruskeaan ja vihreään. Ja koska en ole pitkään aikaan tehnyt tennareita niin sellaiset halusin tehdä tämän kakun päälle. Pohdin alkuun pientä vauvakoristetta, mutta en ollut varma miltä se näyttäisi suuren muhkean tyynyn päällä, näyttäisikö pieni vauva hölmöltä ison tyynyn päällä. Täytteeksi toivottiin tuttua limemascarpone-daim-vadelma täytettä. Ohje täytteeseen löytyy tästä kirjoituksesta, tähän kakkuun tein vain tuosta puolikkaan annoksen.Onnistuin vähän aikaa sitten hajottamaan monitoimikoneeni, jolla daimien murskaaminen olisi sujunut niin kätevästi, joten nyt murskaimen virkaa sai toimittaa jätskikauha. Patukat pariksikymmeneksi minuutiksi pakkaseen ja sen jälkeen vain paukuttamaan murskaksi. Murskaaminen kannattaa tehdä ennen kun avaa kääreet, muuten keittiö on todennäköisesti täynnä ihanasti tahraavia murusia :)Mascarpone, kerma ja sokeri napakaksi vaahdoksi, ja sen jälkeen käännellään limemehu ja daimrouhe sekaan.Pohja kostutetaan vaniljamaidolla, alimmaista pohjakerrosta en koskaan kostuta, ettei kosteus pääsisi valumaan kakun läpi.Kerros valmista täytettä ja siihen vadelmia sekaan. Helppoa ja herkullista :)

Täytetty kakku saa levätä ensin jääkaapissa muutaman tunnin, sen jälkeen alkaa sen muovaaminen haluttuun muotoon. Aluksi muokkaan kakku oikeaan muotoon ihan vain käsin painelemalla ja muovaamalla.Sen jälkeen viimeistellään muovaaminen veitsen kanssa.Ohkainen kreemikerros päälle ja hetkeksi aikaa jääkaappin jäähtymään.Tämän päälle tulee hieman paksumpi kreemikerros, mistä ei valitettavasti tullut kuvaa. Normaalisti laitan kakuun lopullisin kreemikerroksen jälkeen jälleen jääkaappiin jäähtymään. Kreemi kovettuu sopivasti niin, että fondantilla kuorruttaminen onnistuu helposti. Nyt kaulitsin ja levitin fondantin samantien pehmeän kreemin päälle, koska halusin painella fondanttia kuopille tyynyn koloja varten.

Tässä fondantti levitettynä, pikaisesti merkkailin tasaisin välimatkoin merkkejä ja sen jälkeen ihan sormin varovaisen painelin niitä kuopalle. Tämän vaiheen kanssa saa olla hyvin reipas, koska fondantti kuivuu ja kovettii nopeasti ja alkaa halkeilemaan kun sitä koittaa painella.Tämän jälkeen koloihin sopivan kokoiset helmet, näihin tuli 6 mm hopeakuulat, alunperin piti käyttää vaaleanvihreitä, mutta tein koloista vahingossa hieman liian isot niihin, hups. Tämän jälkeen vain muotoilemaan erilaisia kankaan rypytysjälkiä=viivoja ja alkaa näyttämään tyynyltä :)

Tennarit ja kirjaimet on tehty gum pastesta.

t: M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti