maanantai 13. elokuuta 2012

Karppaajan maitosuklaajätski


Kesä ei ole kesä ilman jätskiä ja koska kaupoista ei tätä herkkua löydy hiilareita vieroksuville, on sitä pitänyt opetella tekemään itse. Saimme alkukesästä kitchen aidiin jätskikone lisäosan ja sillä on sitten jätskiä tehty melkein päivittäin. Tämä on yksi meidän perheen ykkösresepteistä :)4 munankeltuaista

1 rkl vaniljasokeria

steviaa oman maun mukaan 

200 g sokeritonta maitosuklaata

8 dl kevytkermaa

(10 tippaa LorAnn oils Mint Chocolate Chip aromia)1. Vatkaa keltuaiset, vaniljasokeri sekä stevia kuohkeaksi vaahdoksi. Stevian määrä riippuu ihan sen voimakkuudesta ja omista makutottumuksista, jauhemaista steviaa laitoin tähän jätskiin hieman vajaan 0,5 ml, suklaassa on kuitenkin jo makeutusainetta niin tuo määrä riittää meidän makuun hyvin.

2. Kiehauta 4 dl kermaa ja vatkaa munasokerivaahtoon. Paloittele suklaa sekaan ja sekoita kunnes suklaa on sulanut täysin kerma-munavaahtoon. 

3. Lisää loput 4 dl kermasta joukkoon ja jäähdytä. Jos kärsivällisyys riittää niin pari tuntia jääkaapissa, minulle ei niin pitkä odottelu sovi, joten jäähdytän ensin kylmässä vesihauteessa sekoitellen, pari kylmä kallea vedenseassa nopeuttaa jäähtymistä huomattavasti :D Seos jäähty n. 20 asteiseksi n. viidessä minuutissa, tämän jälkeen vielä vähäksi aikaa jääkaappiin jäähtymään.

4. Kun seos on jääkaappiviileää, kippaa se jätskikoneeseen ja hetken kuluttua sinulla on 1,5 litraa valmista herkullista maitosuklaajätskiä. t: M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti