maanantai 2. joulukuuta 2013

Kakkuja korumyyjäisiin

Veljeni vaimo tekee huikean kauniita hopea- ja kivikoruja ja kerran vuodessa järjestää pienet myyjäiset, jossa me tuttavat saamme ostaa näitä ihanuuksia. Tämän vuotisiin myyjäisiin pääsin askartelemaan pari kakkua.


Mustat "hematiitti"helmet on tehty yksinkertaisesti sulatetusta isomaltoosista. Aikaa näihin vierähti yllättävän kauan, ensin sulatin mikrossa isomaltoosin, värjäsin mustalla pastavärillä mustaksi, pienellä kannulla tiputtelin pisaroita silikonialustalle ja n. 30 sekunnin kuluttua alkoi isomaltoosi jäähtymään sen verran, että sitä piti sulattaa jälleen. Yhteensä helmiä tuli tehtyä muutama sata ja näistä sitten yritin etsiä ne samankokoiset ja kauniin pyöreät. Helmet liimasin pikeerillä ja helmet yhdistettiin ketjuiksi pikeeripisaroilla, jotka pikeerin kuivuttua maalattiin hopeisiksi.


Tämän kakun kivet ovat ihan yksinkertaisesti sokerimassaa. En nyt valitettavasti muista, mikä kivilaji oli kyseessä. Nämä kaksi valkoista suurta joulutähteä tein molemmat valkoisesti gum pastesta, tämän kultaisen terälehtiä sävytin aavistuksen vanilla sävyisellä tomuvärillä ja hyvin varovaisesti lisäsin vielä hohtoa kullan värisellä tomuvärillä. Ero ei valtavan suuri ole, mutta kukka saa tuosta pienestäkin sävytyksestä kuitenkin hieman lämpöisemmän ilmeen :)


Punaisen joulutähden kanssa sopivat ihanan vihreät peridootti helmet :) Näihin helmiin upposi vielä hieman enemmän aikaa kuin hematiittihelmiin. Ihan pelkästä sulatetusta isomaltoosista tuli täysin kirkkaan vihreitä pisaroita ja halusin niistä hieman sameita. En tiedä mitä nuo sokerityöskentely termit ovat suomeksi, englanniksi metodi on pulling sugar, eli sulatettua isomaltoosia vedetään ja venytellään ja näin siihen saa sidottua ilmaa, jolloin se saa upean hohdon. Venytetyn isomaltoosin sulatin varovasti uudelleen ja siitä kun tein pisaroita, tuli niistä hieman sameampia :) parin sulatuskerran jälkeen, piti venytysprosessi kuitenkin uusia. Mutta loputulos oli ehdottomasti vaivannäön arvoinen, mielestäni helmistä tuli oikein kauniita :)


Kakkujen sisältä löytyi supersuklainen kakkupohja (resepti suklaakakkuun) ja täytteeksi tuli appelsiinilla kevyesti maustettu vaahdotettu maitosuklaaganache :) Sokerimassan alle laitoin voikreemin sijaan tummasta suklaasta tehdyn ganachen. Omnomnom, onneksi kakkuja jäi tilaisuudesta yli ja saatiin illalla töllöä tuijotellessa kiskoa vielä kunnon suklaakakkuöverit, HERKULLISTA <3Ihanaa pikkujouluaikaa kaikille, lisää kukkatutoriaaleja tulossa heti kun ehdin ne vain kirjoittelemaan ja käymään kuvat läpi :)

t: M


4 kommenttia:

 1. Siis aivan mielettömän upeat kakut olet jälleen loihtinut, nuo helmet ovat todella mielttömän kauniita ja kukat myös....Makukin kuulosti vallan mainiolta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tiian ihanat korut näihin toimivat inspiksenä :)

   Poista
 2. Kauniita kakkuja :) Ihan erityisesti pidän tuosta musta-valkoisesta, tyylikäs!

  VastaaPoista