Vihdoin sain kuitenkin itseni revittyä koukuista ja langoista hetkeksi irti ja askartelemaan kaverin suloiselle pojalle 2-vuotis synttärikakun. Toiveena oli muumikakku vapaavalintaisessa mallissa, ja yllätys yllätys, 3D malli vei voiton eri vaihtoehdoista :D
Kakun sisällä on herkullinen suklaakakku, päällä marenkivoikreemi ja Satin Icen sokerimassa. Lopputulos ei ihan ollut sellainen kun olin ajatellut, muumin sivuprofiili olikin hieman haastavampi toteuttaa, en tiedä miten se olisi pitänyt tehdä, että tulos ei olisi ollut niin kyljellään makaava :/
Millä tavalla te kuorrutatte kakut sokerimassalla? Tyylejähän on monta, toiset käärivät kaulitun massan kaulimen ympärille, toiset nostavat käsin, minun tyylini on tämä :
Kuva on yyberkehno, valitettavasti kun kaulitun massan kanssa ei oikein voi pysähdellä poseeraamaan vaan vauhti on valttia, niin kuvista tulee sitten mitä tulee. Kaulitsen siis sokerimassan ensin kaulunta-alustan päällä sopivan kokoiseksi, pienempiin kakkuihin käytän wiltonin kaulinta-alustaa ja suuremmissa kakuissa sweetwisen alustaa. Kun massa on kaulittu sopivan kokoiseksi, kippaan sen alustan avulla kakun päälle :)
Tasoittelen massan ensin kakun päältä sileäksi ja kiinni kakun pintaan, tarkistaen samalla, että sokerimassan ja kakun väliin ei ole jäänyt ilmakuplia.
Kun sokerimassa on kunnolla kiinni kakun päältä, aloitetaan massan tasoittaminen sivuille. Rivakoilla, hierovilla liikkeillä tasoittelen massaa, käsien lämpö auttaa massaa venymään ja tasoittumaan nätisti kakun pintaan.
Jos vekkejä tai ryppyjä meinaa muodostua, vedä toisellä kädellä varovasti massaa alarunasta ulospäin ja samalla toisella kädellä lämmittän ja hieroen tasoittele sitä kakun pintaan. Liian ohueksi kaulittu massa ei levity nätisti kakun päälle, koska siinä ei ole venymisvaraa, jos sokerimassan levitys ei meinaa onnistua, kannattaa seuraavalla kerralla jättää sokerimassa hieman paksummaksi :)
Ylijäävän sokerimassan leikkaan pois niin, että ensiksi jätän n. puolen sentin varan kakun reunaan, ja vasta sen jälkeen varovasti leikkaan reunan suoraksi, näin saan itse reunan siistimmäksi :)
Ja tässä valmis kakku :)
Kohta seuraa valitettavasti toinen paussi bloggaamisessa, 8 yötä vielä ja talviloma kutsuu meitä aurinkoon :) sitä ennen kuitenkin muutama kukkatutoriaali, joista ensimmäisenä huomenna seuraa orkideat :)
t: M
Vau! Ja loistavia vinkkejä :).
VastaaPoistaIhana Muumipeiko :)
VastaaPoistaItsellä apuna Tupperwaren kaulinta-alusta ja muovikaulin.
Kaulimen täytän kylmällä vedellä, joten kaulintamassat säilyttävät paremmin rakenteensa. Kun olen kaulinut massan sopivan kokoiseksi, kippaan koko tekeleen ylösalaisin kakun päälle ja varovasti rullaan muovialustaa massasta irti.
hyvin onnistuu :)
Hii, hauska, että joku muukin käyttää tuota kippaustekniikkaa :) mun kokemuksella sillä vain onnistuu parhaiten :)
VastaaPoista