Täytteinä kakussa oli mangomousse + valkosuklaanougat mousse. Vihreä kuorrute on Satin Icea, valkoiset kuviot ja bambutikut on tehty muotoilusuklaasta. Valkosuklaasta tehdyn muotoilusuklaan värjäsin wiltonin valkoisella värillä puhtaan valkoiseksi. Tässä välissä on jälleen pakko mainostaa, miten ihana materiaali muotoilusuklaa on työstää. Valkoisten kuvioiden leikkaaminen sujui paljon nopeammin, kuin fondantista. fondant on paljon elastisempaa kuin muotoilusuklaa ja sen takia tuppaa hieman venymään ja liikkumaan leikatessa. Muotoilusuklaata kun leikkasi, pysyi se täysin muodossaan ja leikkautui todella siististi. Kuvioiden leikkaamiseen meni yhteensä n. 1,5 tuntia. Muotoilusuklaa ei myöskään kuivu samalla tavalla kuin fondant. Kaikki kuviot oli näppärä leikata yhdellä kertaa, ei tarvinnut pelätä niiden kuivumista, ja ne myös pysyivät loistavasti muodossaan kun niitä nosteli kakun pintaan. Ero fondantin kanssa työskentelyyn on oikeasti huikea :D
Jos muotoilusuklaan maailma kiinnostaa, niin lämpimästi suosittelen tätä Craftsyn kurssia.
Bambutikut on tehty sekoittamalla valkosuklaasta ja maitosuklaasta tehtyjä muotoilusuklaita. Hieman lämpimämmän värisävyn massaan sai lisäämällä siihen pienen määrän keltaista pastaväriä.
Tässä valmis massa. Kuvista on ehkä vähän vaikea nähdä tuota värieroa alkuperäisin ja keltaisella sävytetyn massan välillä, meillä kun leipominen tapahtuu yleensä yöaikaan muun perheen nukkuessa, niin keinovalossa kuvien ottaminen ei ole niin yksinkertaista.
Massasta tein pitkulaisia tikkuja ja muotoilutyökaluilla vedin pintaan pieni viivoja ja päihin pienet kuopat.
Viivat maalasin laimentamattomalla ruskealla pastavärillä ja annoin kuivua n. vartin verran.
Tämän jälkeen sekoitin pienen määrän keltaista ja ruskeaa pastaväriä ja laimensin niistä alkoholilla todella ohuen värin. Tällä ohennetulla liuoksella kun maalaa pikaisesti tikut, saa niihin todella kauniin ja luonnollisen epätasaisen sävyn. Maalatessa kannattaa käyttää hieman isompaa pensseliä ja maalaaminen suorittaa ihan vain parilla voimakkaalla pensselin vedolla. Näin tikun pintaan tehtyihin viiltoihin lisätty ruskea väri hieman sekoittuu tikun pintaan ja antaa kivan luonnollisen epätasaisen värin tikun pintaan. Jos päältää sutii pensselillä liikaa, häviää ruskea väri kokonaan viilloista ja lopputuloksesta tulee liian tasainen.
Kuivuttuaan tikkuun jää kiva hieman kiiltävä pinta :) Päädyssä olevaa kuoppaa voi vielä hieman tummentaa laimennetulla ruskealla pastavärillä. Valmiissa kakussa ne näyttävät oikein hyviltä.
Valmiit tikut kiinnitin valitettavasti hieman liian hätäisesti kakun reunalle, osa niistä ei ollut ihan kunnolla ehtinyt kuivamaan ja ruskeaa väriä tarttui myös kakun pintaan. Onneksi tämä oli helppo pyyhkäistä pois alkoholiin kastetulla topsy puikolla. Kuvassa olen juuri pyyhkinyt nuo tuhrut pois ja kakun pinta ei ole vielä kuivunut tuosta pyyhitystä kohdasta. Alkoholi kuitenkin onneksi kuivaa nopeasti ja nuo kohdat hävisivät vähän ajan kuluttua näkyvistä :)
Mielestäni valmiista tikuista tuli todella kivan näköisiä. Mietin myös sitä, että nuo tikut olisi jättänyt pinnoiltaan sileiksi, eli olisi jättänyt nuo pienet viillot pois. Näin niistä olisi ehkä ollut aidomman bambutikun näköisiä, testasin niiden tekemistä myös niin, mutta jotenkin omaan silmään nuo yllä olevat sopivat paremmin kakkuun :)
t: M
Ihana kakku ja aidon näköisiä nuo bambutikut! :) Pitäisi itsekin jossain vaiheessa kokeilla tuota suklaamassaa... Mitä alkoholia käytit maalaamisessa?
VastaaPoistaSiis nämä sinun kakut on jotain ihan käsittämättömän upeita, mielettömän hienot aina!!!
VastaaPoistaHauskaa katsoa noita työvaiheita, tiedän ettei mulla IKINä hermo kestäisi ;)
VastaaPoistaHei! Tosi upea kakku, ja kiinnostava juttu. Etenkin alkoi kiinnostaa tuo muotoilusuklaa, sitä en olekaan vielä ehtinyt kokeilla... :)
VastaaPoista