sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Skylanders kakku muotoilusuklaasta

Kuopuksemme täytti eilen 7 vuotta ja synttäreitä juhlittiin toiveiden mukaan Skylanders kakun kanssa. Kakun kuorruttamiseen valittiin tällä kertaa muotoilusuklaa, minkä kanssa työskentelemistä olen viime viikkoina harjoitellut. Sekä kakun kuorrute, että skylanders hahmo on tehty valkosuklaasta tehdystä muotoilusuklaasta. Massaa on erittäin helppo ja suht vaivatonta tehdä ja sitä voi värjätä pastaväreillä samalla tavalla kuin sokerimassaakin. Hahmon sisällä on rice krispie treat pallo, minkä päälle hahmo muotoiltiin. Samoin hahmon alla olevan kupolin alla on samaa riisimuromassaa :) Sitä tuli testattua ensimmäistä kertaa ja toimi oikein hyvin :) Hahmosta tuli riisimuromassan ansiosta kevyt ja lasten mielestä myös herkullinen, synttärisankari saikin juhlien päätteeksi popsia koristeena olleen hahmon ja kovasti näytti maistuvan

Rice Krispie Treats reseptin nappasin täältä.

3 ruokalusikallista voita
280 g vaahtokarkkeja
1,4 l riisimuroja
pieni määrä voita tai criscoa käsien voiteluun

Sulata voi ja vaahtokarkit mikrossa, ensin täydellä teholla minuutin verran. Sekoita massaa ja jatka kuumentamista 15 sekuntia kerrallaan, kunnes massa on sulanut tasaiseksi. Varo kuumentamasta liikaa kerrallaan, etteivät vaahtokarkit pääse kärähtämään. Lisää riisimurot massaan ja sekoita tasaiseksi. Kumoa massa leivinpaperin päälle ja painele voidelluilla käsillä massa tasaiseksi levyksi ja laita jääkaappiin jäähtymään vartiksi. Valmis riisimuro massa on hieman tahmeaa, mutta sen ei pitäsi enään tarttua sormiin. Valmiista massasta on helppo muotilla käsin tai veitsellä veistelmällä sopivan mallisia kappaleita :)

Muotoilusuklaasta koitan ehtiä tehdä ensi viikolla oman pienen tutoriaalin :)

t: M

9 kommenttia:

  1. Voi kun on hieno idea tuo riisimuromassa! Joskus koristeista tuppaa tulemaan niin painavia, että on käynyt mielessä millä näitä voisi keventää. Otan heti reseptin muistiin :) Tartuuko esim. sokerimassa tuon rice krispie treats massan päälle helposti? Ja hieno on taas kakku, niin kuin aina :).

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia :) Tuota riisimuro massaa, rice krispie treats, miksikä sitä nyt sitten kutsuisi, olen ihaillut erilaisissa amerikkalaisissa kakkuohjelmissa siitä tehtyjä mahtavia koristeita ja nyt ensimmäistä kertaa päätin itse sitä kokeilla. Hyvin toimii :D ja helppoa tehdä ja tosiaan mikä parasta, massa on ainakin lasten mielestä herkullista :) itse en niin hirveästi mausta välittänyt, mutta en myöskään ole vaahtokarkkien ystävä. Sokerimassaan tarttumista en testannut, muotoilusuklaasen tarttui hyvin. Jos tarttumisessa on ongelmia niin pieni määrä voikreemiä riisimuromassan päälle niin varmasti tarttuu :)

    VastaaPoista
  3. Aivan upeita kakkuja :)
    Blogissani on sinulle tunnustus :)

    VastaaPoista
  4. Tiesitkö, että Citymarketin jenkkihyllystä saa nykyään Criscoa? Ainakin Jumbosta. Jotain 7 ekee purkki, aika suolanen vissiin siis tuo hinta.

    VastaaPoista
  5. Mahtava idea tuo riisimuromassa!
    Täytyypä kokeilla seuraavalla kerralla omiin koristeisiin :)
    Linkitän sinut omaan blogiini, jos sopii :)

    VastaaPoista
  6. Tuulia kannattaa todellakin kokeilla, sillä saa helposti muovailtavia, hyvin kasassa pysyviä ja kevyitä koristeita :) Ja sopii tottakai :)

    VastaaPoista
  7. mistä sä ostit tuota muotoilusuklaata(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, muotoilusuklaan teen itse, helppoa, edullista ja massasta tulee upeasti työstettävää. Koitan saada illalla kirjoitettua tutoriaalin muotoilusuklaan tekemisestä :)

      Poista