maanantai 5. marraskuuta 2012

Linnakakku kummitytölle

Ihana kummityttömme toivoi synttäreilleen linnakakkua ja mietin ensin jonkun vaaleanpunaisen hörsellyksen tekemistä. Halusin kuitenkin yhdistää kakkuun jonkun hienon lohikäärmeen, sellaisen tekemistä kun olin kerinnyt jo joitain aikoja miettimään ja ajattelin, että realistisemman näköinen lohhari tykkäisi enemmän hieman realistisemman näköisestä linnasta.Linna on perus neliön mallinen suklaakakku. Päällystetty ensin harmaalla sokerimassalla. Sen jälkeen ikkunat ja ovet paikalleen. Kivet on tehty marmoroidusta sokerimassasta, väreinä käytin harmaata, mustaa ja valkoista ja sekaan vedin vielä mustalla pastavärillä raitoja kaikkiin väreihin. Varoen sekoittamasta massoja liian tasaiseksi, pyöritin niistä yhden pötkylän ja siitä sitten vain paloja irti, pyörittelin palloiksi ja littasin kakun kylkeen. Olin varautunut, että kivien kiinnittelyyn olisi mennyt pidempäänkin, mutta se sujui yllättävän nopeasti, olisiko reilut 1,5 h tuntia mennyt :) Lohikäärme on tehty gum pastesta ja maalattu eri vihreän sävyisillä tomuväreillä. Siivet kuivatettiin erikseen folion päällä muotoonsa ja niiden sisällä on ihan vain hammastikut, millä ne on kiinnitetty lohharin kroppaan. Sivuilla kiertävä köynnös on vaaleanvihreää pikeeriä. Tarkoitus oli lisätä muutama pikkuinen kukka käynnökseen, mutta aika loppui kesken :(

Ovesta ja ikkunoista otin tekovaiheessa muutaman kuvan, mutta nyt en löydä tuota muistikorttia mistään :( Heti kun se löytyy niin lisään niistäkin kuvat tähän.

T: M

3 kommenttia:

  1. Onpa mahtava kakku! Lohikäärme on niin itsensä näköinen :).

    VastaaPoista
  2. Onpa aidon näköinen lohikäärme ja linna!

    VastaaPoista
  3. Vaude! Ja samaa voisi sanoa muistakin kakuistasi..lisään lukulistalleni jos ok? Teet ihan mielettömän kauniita kukkia myös massoista:)

    VastaaPoista