keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Ristiäiskakku osa 2

Aina ei kaikki mene ihan nappiin leipomisien kanssa, tämä kakku tuli tehtyä kahteen kertaan, kun innokkaana tein kakkua viikkoa liian aikaisin. Onneksi ihanille ystäville kelpasi herkullinen kakku, kävivät puolen yön aikaan hakemassa ensimmäisen kakun, ei mennyt iso työ hukkaan :)

Seuraava kakku onneksi onnistui oikealle päivälle, muutamaan otteeseen tarkistelin kalenterista, että päivä on varmasti oikea :)Kakun täytteenä oli sitruuna-mansikkatäyte tällä reseptillä:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl kuohukermaa
0,75 dl sokeria
300 g lemon curdia
300 g mansikoita
kostutukseen lemon-lime mehua

Vatkaa kerma ja tuorejuusto kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vaahdottamisen loppuvaiheessa. Kääntele lemon curd seokseen, curdia ei kannata vatkata, jotta seos pysyisi mahdollisimman kovana ja näin täyte pysyy paremmin kakun sisällä :) Täyteväliin ensin reilu kerros sitruunatäytettä, jäiset mansikat leikkasin 4 osaan ja niitä pistelin täytteeseen tasaisesti joka kerrokseen. Helppo ja herkullisen raikas täyte :)

Täytetyn kakun kannattaa antaa vetäytyä yön yli jääkaapissa, niin se ei lysähdä kasaan kuorrutamisen jälkeen ja vedä fondanttia rullalle. Kakku on ensin kuorrutettu marenkivoikreemillä, tykkään tehdä kreemin kookosrasvasta voin sijaan, jotenkin tuntuu, että siitä tulee vähemmän rasvaisen makuinen. Kreemin maustoin vielä kevyesti sitruuna aromilla. Kreemikerroksen päälle fondant, omasta mielestä työstettävyys ominaisuuksiltaan parasta on Satin Ice fondant. Se ei repeile niin helposti kuin muut merkit ja makukin on ihan siedettävä. Maun puolesta paras on FunCakesin vaahtismassa, sen takia useimmiten sekoitan molempia massoja yhteen, n. 2/3 Satin Icea ja 1/3 FunCakesia, tekee mausta hieman kivemman ja massa on yhä helppoa työstää :)

Kakun röyhelöt on tehty massasta, missä on hieman vajaa puolet gumpastea ja puolet fondantia. Pinnasänky taas on pelkästä gumpastesta tehty. Sängyn osia varten piirsin paperille kaavakuvat, kaulitsin gumpasten 3-4 mm paksuksi levyksi ja leikkasin kaavakuvien avulla sängyn osat PMI:n veitsellä. Sängyn osat saivat kuivua muutaman tunnin, minkä jälkeen maalasin ne alkoholilla laimennetulla ruskealla pastavärillä. Pastavärin kun ohentaa reilusti, saa sillä kivan puumaisen epätasaisen värin maalattua :) Osat liimasin yhteen sängyksi elintarvikeliimalla sekä pikeerillä. Vauva on tehty myös gumpastesta ja peitto on sugarveiliä :)

t:M

2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis! Sänky on niin aidon oloinen :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Cake Bossissa aikoinaan näytettiin miten tuo puunväriseksi maalaaminen onnistuu helposti ja nyt ensimmäistä kertaa tuli sitä testattua ja hyvin toimi :)

    VastaaPoista