lauantai 20. lokakuuta 2012

Olutpullo 18 vuotta täyttävälle

Olen jo pidemmän aikaa halunnut tehdä olutpullokakkua ja vihdoin siihen tarjoutui tilaisuus. Kakku oli pieni, 8 hengelle ja mauksi valitsin tukevan suklaakakun. Sillä pienestä kakusta saisi rakenteeltaan hieman tukevamman muotoilla.Leikkasin kakun ensin suurin piirtein oikeaan muotoon ja täytteeksi kakkuun tuli valkosuklaa- ja maitosuklaamousset. Täyttämisen jälkeen kakku kannattaa laittaa pariksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.


Tämän jälkeen muotoilin kakun tarkemmin oikeaan muotoon ja sen jälkeen kakku kuorrutettiin marenkivoikreemillä.


Kuorrutetun kakun päälle tuli fondant, tällä kertaa Satin Icen suklaafondantia, johon sekoitin sen verran valkoista Satin Icea, että väristä tuli sopivan värinen. Jälkikäteen ajatellen, olisi voinut kokeilla fondantin värjäämistä hieman keltaisella, väristä olisi ehkä tullut hieman enemmän olutpullon värinen.


Fondantin päälle tuli pari kerrosta Squires Kitchenin lakkaa, näin kakun pinta sai kivan lasimaisen kiillon :)


Korkin alle laitoin ensi pienen renkaan keltaista massaa, näin korkin saa helpommin muotoiltua pullon päälle oikean malliseksi. Korkki on leikattu pyöreällä muotilla ja ihan vain sormin nipistelty reunoista kiinni.


Jäljelle jäi vain etiketin ja korkin maalaaminen. Etiketti maalattin pasta- ja tomuväreillä valkoiselle fondantille.


T: M

4 kommenttia:

 1. Aivan mahtava olutpullokakku! Ihan aidon näköinenkin! Tätä täytyy ehdottomasti itsekin kokeilla :) Mistä tuollaista lakkaa voi ostaa, mitä pullon pinnassa on?

  VastaaPoista
 2. Moikka, käyttämäni lakka on tällaista http://www.cakecraftworld.co.uk/viewproddetails.asp?pc=PON12G000031
  valitettavasti sitä ei enään postiteta ulkomaille :( itsekin olen pähkäillyt mistä sitä saisi tilattua lisää, kun oma pullo alkaa hiljalleen tyhjenemään. Todennäköisesti joudun kokeilemaan PME:n spray lakkaa http://www.deleukstetaartenshop.nl/sparkles-glitters-lustre-spray-edible-glaze-spray-100ml-p-4394.html , mutta mitä siitä olen kuullut, niin ei olisi niin hyvää kuin tuo perinteinen squires kitchenin.

  VastaaPoista
 3. Todellakin esikuvansa näköinen olutpullokakku! Kiinnostuin myös tuosta lakasta. En edes tiennyt, että sellaista on myynnissä. Täytyykin perehtyä asiaan.

  VastaaPoista