keskiviikko 14. elokuuta 2013

Smaug the Cake

Pitkiin aikoihin en ole ollut näin riemuissani kakun aiheesta, suuren suurena fantsu ja lotri fanina kihertelin riemusta, kun rakkaan ystävän tytär toivoi synttärilahjaksi hobitti aiheista kakkua. Tulevan kakkososan kunniaksi kakun aiheeksi valikoitui samantien Smaug the Terrible :D Alkuun suunnittelin tekeväni kunnon 3D kakun pelkästä Smaugista, mutta koska kakku tuli lasten synttäreille, ei se olisi ollut kakun leikkaamisen ja syömisen kannalta järkevää. Suuri lohikäärme olisi muotonsa takia vaatinut aika paljon tukirakenteita ja itse kakkua siihen olisi saanut vähän, tai sitten kakun olisi pitänyt olla jättimäinen. Joten päädyin aarrekasassansa uinuvaan Smaugiin.


Itse kakku on herkullinen suklaakakku, pohjana Flo's Devils Food Cake ja täytteinä maitosuklaa- ja valkosuklaamoussea. Kakku kuorrutettiin ohkaisella marenkivoikreemillä, pinnalle ripottelin nonparelleja ja wiltonin koristesokerirakeita.. Annoin pinnan jäähtyä kunnolla jääkaapissa, niin että kreemi hieman kovettui ja sen jälkeen koko kakun pinta maalattiin kultamaalilla. Päälle ripottelin vielä punaisia ja vihreitä sokerirakeita.


Itse Smaug on tehty kokonaan muotoilusuklaasta. Massassa on puolet valkosuklaasta tehtyä ja puolet maitosuklaasta tehtyä muotoilusuklaata ja se värjättiin punaisella ja punaruskealla pastaväreillä. Muotoiltu lohikäärme maalattiin vielä kauttaaltaan hyvin ohueksi laimennetulla mustalla pastavärillä, joka korosti kivasti pinnan kuvioita. Viimeisenä pinta sai vielä nopean lakkasuihkauksen.t: M

7 kommenttia:

 1. Sä oot kyllä ihan taitelija, ei voi muuta sanoa! :)

  VastaaPoista
 2. Pitkään tuijotin, että mitä ihmettä siinä on :) Sitten kun hoksasin (luin), niin ei voi sanoa kuin WAU :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli kyllä itsekin tyytyväinen :) paras hetki oli kyllä nähdä päivänsankarin ihastunut ilme kun avasi kakkulaatikon :)

   Poista
 3. :O Aivan mahtava! On mahtanut mennä aikaa, mutta upean näköinen!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, yllättävää kyllä kakkuun ei ihan hirveästi aikaa mennyt, tai siis moniin muihin verrattuna :D oliskohan yhteensä kaikkinensa n. 10 h mennyt :)

   Poista
 4. Wau, toi lohikäärme on aivan mahtavan hieno!

  jos on aikaa, vilkaisepa mun blogiin, http://cakesbymy.blogspot.fi
  /Michaela

  VastaaPoista