lauantai 10. elokuuta 2013

Kesän viimeinen hääkakku

Heinäkuu oli ihmeellisen hyvä leivontakuukausi säiden puolesta. Vaikka suurimman osan kuusta olikin ihanan lämmin, ei kovin montaa kostean kuumaa päivää osunut, ainakaan omalle kohdalle, leivontapäiviksi. Paitsi tämän kakun kanssa :( Vaikka ilma ei ollutkaan liian kuuma, verraten viimekesän muutamin yli 30 asteen helteisiin, oli jostain syystä kostea ja hiostava ilma, juuri se pahin mahdollinen sää kakunkoristelijan kannalta. Miten suunnaton harmitus, kun kauniisti kuorrutetut, ihanan tasaiset ja siistit kakut muuttuivat joka kertaa jääkaapista huoneenlämpöön otettaessa kosteiksi ja tahmaisiksi pinnaltaan.

Tarkoituksena oli koristella vaaleanvihreällä sokerimassalla kuorrutetut kakut pikeeripursotuksilla, Mutta pikeerihän ei asettunut nätisti kosteudessa uivaan kakun pintaan. Pikeeri suli paikoittain, valui ja kuviot vääristyivät ja pursotukset eivät kertakaikkiaan toimineet. Pakko oli kiireessä turvautua 50-50 massasta leikattuihin kuvioihin. Kuviontia en kauheasti ehtinyt suunnittelemaan, mikä valitettavasti näkyy kyllä valmiissa kakuissa, kukin kakuista näytti ihan mukavalta erikseen, mutta kun kokosin koristellut kerrokset päällekäin, ei kokonaisuus näyttänytkään enään mukavalta, vaan hieman sekavalta ja levottomalta. Itku meinasi päästä, kun suurella vaivalla ja ajalla tehty kakku ei yhtään näyttänytkään siltä, kun olin suunnitellut. Onneksi hääpari vaikutti kuitenkin kakkuun tyytyväiseltä toimittaessamme se juhlapaikalle ja maku ainakin oli herkullinen.


t: M

4 kommenttia:

  1. Onpas kaunis kakku!! Mistä tuon värisen massan olet hankkinut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan vain värjännyt valkoista massaa :) massa on Satin Icea ja olettaisin että käytin värjäämiseen sugarflairin green extraa ja mint greeniä, ihan varmasti en enään muista, mutta väri näyttää siltä :)

      Poista