torstai 25. heinäkuuta 2013

Lakkiaiskakku antiikin Rooma teemalla

Noniin, lomat on jälleen vietetty, reissut reissattu ja palailtu arkirutiineihin. Reissuun lähtö oli jälleen kerran sen verran hektinen, että en ehtinyt lakkiaiskakustakaan kuvia laittamaan tänne. Kakku tuli työkaverille, jonka kiinnostuksen kohteisiin kuuluu historia ja erityisesti antiikin Rooma. Aikaa kakun tekemiseen ei ihan hirveästi ollut matkavalmisteluiden keskellä, joten päädyin hyvin yksinkertaiseen kakkuun.


Kakku on päällystetty Satin Icella ja Colosseum-reunus on tehty muotoilusuklaasta. Reunuksen tein kaulitsemalla muotoilusuklaa oikean mittaiseksi levyksi, painelin massaan tiilikuviot ja leikkasin aukot. Tämän jälkeen jäähdytin levyä jääkaapissa vartin verran, minkä jälkeen se oli erittäin helppo nostaa ja siirtää kakun reunoille.



Patsas on tehty riisimuromassasta ja muotoilusuklaasta. Riisimuromassasta tehtin ensin kartion mallinen aihio, jonka päälle muotoilusuklaata paineltiin ja hiljalleen muotoiltiin oikean malliinsa. Yläosan torso osuus on tehty PME:n muotilla ja sen päälle muotoilutyökaluilla muotoiltu hiukset. Muotoilusuklaan tein valkosuklaasta ja värjäsin wilton valkoisella värillä ja pikkiriikkisen lisäsin mustaa pastaväriä antamaan patsaalle hieman kipsimäistä sävyä :)

t: M

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Mari!
      Tämä oli niin upea ja juhlavan näköinen lisäksi ihanan makuinen.Keräsi kaikkien kiitokset,
      kruunasi juhlapöydän! Kiittäen ylioppilaan äiti

      Poista