keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Guess my cake

Voi apua, kaksi kertaa nyt olen kirjoittanut tämän jutun ja kaksi kertaa on teksti kuvineen hävinnyt kun olen sitä koittanut julkaista >:( Miten tämä voi olla näin vaikeaa?

Mutta kerta vielä, eli viime syksynä pääsin askartelemaan rakkaan lapsuudenystävän hyvälle ystävälle synttärikakkua. Päivänsankari on suuri Guess laukkua fani ja toiveena oli näköiskakku päivänsankarin lempilaukuksta. Joten eikun askartelemaan.

Koska kakun oli määrä riittää 40 hengelle, päätin tehdä ensin neliön mallisen "aluskakun" ja sen päälle pienempi laukku. Leikkausteknisesti huomattavasti helpompi ratkaisu kuin valtava 40 hengen laukku. Pääsin myös testaamaan ensimmäistä kertaa kuorrutteen marmorointia. Marmorointiin käytettiin valkoista, mustaa ja paria eri harmaan sävyä sugar paste. Ne muotoiltiin ensin epätasaisiksi pötkylöiksi, väännettiin solmulle ja mutkalle ja vielä kaulintavaiheessa hieman sormin nipisteltiin värejä sekaisin ja lopputulos oli aikas komean näköinen :DHopeiset osat tein edelllisenä päivänä flower paste taikinasta, se kuivuu nopeasti ja kovaksi, joten siitä on helppo muotoilla hyvinkin ohkaisia koristeita. Osat maalattiin kuivuttuaan kertaalleen hopean värisiksi.Itse laukkukakusta ei kauheasti tullut alkuperäisen laukun näköinen, huomattavasti pulleampi versio ja jos joku keksii hyvän keinon millä saada kuorrute kiiltonahkamaisen kiiltäväksi niin riemuiten otetaan vinkkejä vastaan :) Aikaa tuhlaantui aivan liikaa juuri oikean punaisen sävyn aikaansaamiseksi, sillä seurauksella, että vetskari jäi kokonaan tekemättä. Kahvapiuhaa koitin sitten asetella niin, että vetskarin puuttuminen ei jäisi kauhean pahasti pistämään silmään.Toinen kuva vielä hieman eri kulmasta. Vasta kuvaa otettaessa huomasin, että pari ikävää rakoa jäi punaiseen kuorrutteeseen.

t: M

2 kommenttia:

  1. Tuo laukku on aivan mahtava! Miten olet saanut siitä noinkin aidon näköisen? Siskoni on myös kova Guessin fani ja tuollaisen kakun jos hänele veisin, olisi hän melko lailla otettu =) Linkitin sinut, toivottavasti on ok.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Laukkukakkujen kanssa hyvin tehdyt kaavapiirrokset auttaa onnistumaan. Eli ensin leivinpaperista tehdyt oikeassa mittasuhteessa olevat kaavat kakun ulkomuodoista ja sen jälkeen ihan yksi yhteen kaavat laukun kangaspaloista, joiden avulla leikkaa sokerimassasta oikean kokoiset palat kakun päälle. Päälle vielä aimo annos kärsivällisyyttä niin hyvä tulee :)

      Poista