perjantai 7. marraskuuta 2014

Converseja ristiäiskakkuihin

Jostain syystä näiden mini-converseiden askarteleminen on aina yhtä hauskaa ja rentouttavaa puuhaa. Käytän tossuihin sokerimassan sijaan 100 % gumpastea, sillä tossuista saa sopivan sirot ja ohkaiset ja silti kestävät koristeet. Tällä kertaa oli toiveena kirkkaan punaiset tossut ja 2 identtistä kakkua.Tossuihin saa kivasti kolmiulotteisuutta liimaamalla päällekkäin 2 ohutta gumpaste levyä, valkoisen vuoren ja punaisen päällikankaan. Molemmat taikinalevyt kaulitsin ensin hyvin ohueksi, varovasti kostutin toisen levyn ohuelti vedellä ja asettelin toisen massalevyn sen päälle, varovainen kaulinta vielä kerran kiinnittää eriväriset massalevyt hyvin yhteen ja tämän jälkeen vain leikkaa oikean kokoisen kaavakappaleen irti :)


Kakku on päällystetty massalla, jossa on n. puolet satin icen suklaamassaa ja puolet sattinan valkoista sokerimassaa. Sattiman massa on koostumukseltaan ihanan pehmeää ja kuivuu hieman hitaammin kuin satin ice, tämä antaa mukavasti aikaa muotoilla kakun pintaan kuvioita rauhassa ja kiireettä.


t: M
9 kommenttia:

 1. Upeat tossut! Ihanan tarkkaa, yksityiskohtaista ja huolellista työtä. Mistä hankit gumpastea? Mitä tuotemerkkiä käytät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka :) en ole vuosiin käyttänyt muuta kuin itsetekemääni gumpastea, ohjeet siihen löytyy täältä
   http://cakewizardry.blogspot.fi/2012/08/gum-paste.html
   Tulee eriträym edulliseksi ja massasta saa raaka-aineita muokkaamallaa juuri sellaista koostumukseltaan kuin itse haluaa :) vähemmän tomusokeria ja massa on hieman kosteampaa, vähemmän tyloa ja taas on hieman eri tuntuinen massa, kannattaa rohkeasti testailla, niin löytää sen oman ihannemassan reseptin :)

   Poista
 2. Olet erittäin taitava, mukava katsella tuotoksiasi ja kakkujasi!
  Harmi, kun minulla ei ole Facebook tiliä, niin en pääse seuraamaan kakkukuviasi siellä :(

  VastaaPoista
 3. Voi noita tossuja, ihan kuin oikeat. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista