keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Star Wars Angry Birds

Viime viikonloppuna juhlittiin meillä Leevin 9-vuotissynttäreitä ja juhliin Leevi suunnitteli star wars angry birds teemaisen kakun. Kakku on kuorrutettu Pettinicen mustalla fondantilla, joka oli oikein positiivinen kokemus. Fondantti oli pehmeä työstää ja levittyi oikein nätisti kakun päälle. Vierailtakin tuli kommenttia, että fondantti oli jopa hyvän makuista. Tästä lähtien tulen ehdottomasti käyttämään sitä mustiin projekteihin. Valkoisen sokerimassan värjääminen mustaksi on aina työlästä ja aavistuksen ahdistavaa, mustaa pastaväriä tarvitaan todella paljon, koko purkki hupenee helposti vähänkään suuremman massamäärän värjäämisessä ja niin suuri määrä pastaväriä vaikuttaa myös sokerimassan koostumukseen, tehden siitä hieman tahmaista ja vaikeammin kaulittavaa. Suklaafondantti taas on helpompi värjätä mustaksi, kun se on jo valmiiksi tummaa ja näin väriä ei tarvita lähellekään niin paljon kuin valkoista massaa värjätessä, mutta maun puolesta se sopii lähinnä suklaakakkujen päälle ja hinta on reippaasti korkeampi kuin sokerimassojen. Pettinicestä tuli nyt uusi suosikki mustaksi sokerimassaksi :)Kaikki muut koristeet kakussa on muotoilusuklaata. En vain voi olla hehkuttamatta muotoilusuklaan ihanuutta, erilaisia koristeita on niin ihana tehdä siitä, massassa ei ole elastusuutta juuri ollenkaan eli se ei veny veitsellä leikatessa, vaan leikkautuu juuri oikein muotoonsa. Värjääminen on helppoa, massa ei kuivu niinkuin sokerimassa, usean tunnin jälkeenkin voit muotoilla koristeet uudelleen. Ja koska siinä ei ole elastisuutta, on massaan helppo painaa kuvioita ja muotoja. Lämpimästi suosittelen testaamaan sitä :)


Kakun päällä oleva death star on tehty riisimuromassasta ja päällystetty muotoilusuklaalla. Riisimuromassan avulla isosta pallosta tuli todella kevyt se lepäsi kakun päällä ilman mitään tukia, eikä kakkuun painunut minkäänlaista jälkeä :)

t: M

3 kommenttia:

  1. Hienoja kakkuja sinulla täällä! Linkitän sinut blogiini ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kovasti, ja samaoin, upeita kakkuja sinullakin :)

    VastaaPoista
  3. Uskomattoman taitavasti olet kakkuja värkännyt. Mistä olet hankkinut Pettinicen fondanttia? Onhan ok, kun linkitin sinut?

    VastaaPoista