maanantai 20. toukokuuta 2013

Magnolia kakku

Ravintolapäivätohinoiden keskellä ehdin askartelemaan yhden kakun ystävälle työpaikan juhliin. Kakun sisältä löytyi herkullinen red velvet kakku crusting creamcheese täytteellä. Kakkuresepti on Bakerellan Red Velvet kakku, itse vain tykkää lisätä reseptiin hieman enemmän kaakaota kuin alkuperäinen resepti ohjeistaa. Olen testannut joitakin erilaisia red velvet reseptejä ja parhaaksi todennut tämän.

6 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
4,75 dl sokeria
1 tl soodaa
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl suolaa (alkuperäisessä ohjeessa lukee 1 tl, itse laitan vain puolikkaan)

Laita kaikki kuiva-aineet yleiskoneeseen ja sekoittumaan hiljaisimmalla nopeudella siksi aikaa kun mittaat muut raaka-aineet.

2 isoa munaa
3,5 dl ruokaöljyä
2,5 dl piimää
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tlk vanilja-aromia
n. 0,5 tl punaista pastaväriä

Vatkaa munia kevyesti, ei vaahdoksi vaan ihan vain rikkoen niiden rakennetta, sekoita sekaan loput raaka-aineet ja vatkaa tasaiseksi. Kaada seos kuiva-aineiden sekaan ja vatkaa yleiskoneella tasaiseksi. Lopeta vatkaaminen heti kun taikina on koostumukseltaan tasaista, 15-20 sekuntia yleensä riittää. Paista 180 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes kakku on kypsä :)

 Tähän kakkuun tein kaksinkertaisen taikinan ja siitä tuli aikas kookas, korkeus 18 cm ilman kukkaa ja halkaisija 27 cm, pitäisi siis riittää 35 hengelle :) Tiedän, että korkeampien kakkujen leikkaaminen on aavistuksen haastavampaa kuin matalien, Mutta, kun niistä saa askarreltua niin paljon kivemman näköisiä. Itsekkäästi siis haluan suosia korkeampia :) Tosin jos korkeampaa kakkua tekee, niin kannattaa se ottaa huomioon täytteessä, paksu ja pehmeä täytekerros ei tule pysymään alimmissa kerroksissa, jos kakusta tulee kovin painava, tosin senkin ongelman voi helposti ratkaista kasaamalla kakku niin, että puoleen väliin kakkua laittaa kerroskakkutuet ja välipahvin :)

Kakku on kuorrutettu Satin Icella, koristekuviot on 50-50 massaa ja magnolia tehty kukkamassasta :) Tätä kukkaa askarrellessa en ehtinyt vaihekuvia ottaa, mutta lupaan tässä viikon aikana askarrella magnoliasta vielä pienen tutoriaalin :)

t: M

2 kommenttia:

  1. Kaunis! Itsekin olen tykästynyt korkeisiin kakkuhin, kun ovat niin näyttäviä. Magnolia on upea!

    VastaaPoista