sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Joulukuun lakkiaiskakku

Aika palailla jälleen lomilta takaisin bloggaamisen pariin :) Joulun aika pyhitettiin täysin perheelle, sukulaisille ja ystäville, mutta nyt vihdoin uutta intoa puhkuen jälleen leivonnan ja koristelun pariin.

Vuoden ensimmäinen kirjoitus on tietenkin sopivasti vuoden viimeisimmästä kakusta. Rakkaan ystävän pikkusisko kirjoitti joulukuussa ylioppilaaksi ja sain kunnian askarrella juhliin pienen kakun. Tuoreen ylioppilaan toiveena oli samantyylinen kakku kuin tämä, mutta talvimaisella fiiliksellä.



Valitettavasti pursotuksista ei tullut niin siistejä kun olisi toivonut, lapsemme sairastelun takia oli takana muutamia huonosti nukuttuja öitä ja väsyneenä ei vain millään meinannut saada käsiä pysymään vakaina :(

Kukka on tehty valkoisesta 50-50 massasta ja sävytetty muutamalla harmaan sävyisellä tomuvärillä. Kukan keskuspallo on simppelisti tehty gumpastepallosta, jonka annoin kuivua yön yli. Pallon sivelin elintarvikeliimalla ja sen jälkeen pyörittelin pienissä hopeakuulissa. Parin tunnin kuivumisen jälkeen pallo oli valmis kiinnitettäväksi kukan keskustaksi :)

Kukka on tällä kertaa rautalangaton. Kuivatin terälehdet foliosta tehdyissä kupeissa ja kuivuttua kasasin kukan liimamalla terälehdet kakkuun pikeerillä.


Kakun sisältä löytyi herkullinen limekakku ja täytteenä oli vaahdotettu valkosuklaaganache.

Seuraava kuukausi onkin jälleen todella kiireinen leivontarintamalla, postauksia on siis tulossa tiuhaan :)

Mahtavaa vuoden alkua kaikille

t: M

8 kommenttia:

  1. Upea ja ihanan talvinen kakku! Ainakin minun silmään pikeerikoukerot näyttää hienolta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) onneksi kuvat on sellaisesta kulmasta, että koukerot näyttävät suht inhimillisiltä, mutta ei ne kyllä kauhean siistejä olleet :)

      Poista
  2. Kaunis kakku! Tuo kukka on kyllä upea :) Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
  3. Kaunis kakku ja upea kukka! Käytitkö terälehtien tekemiseen jotain muottia vai leikkasitko ne vapaalla kädellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Leikkasin lehdet ihan vapaalla kädellä, 3 eri kokoa ja veinerinä käytin Sunflower Sugar Artin lettucea, aivan mahtava kaikenlaisiin röyhelöisiin terälehtiin :) Kukka on oikeasti tosi nopea askarrella, pitää seuraavaa kakkua tehdessä yrittää muistaa ottaa muutama vaihekuva :)

      Poista