perjantai 4. lokakuuta 2013

Shark Attack!

Piiitkästä aikaa ehdin blogia päivittelemään, vaikka kakkuja on tullut tässä välissäkin askarreltua, on valitettavasti mundaani elämän kiireet syöneet sen verran voimia ja aikaa, että blogin päivitys on jäänyt. Toivottavasti arki hiljalleen taas rauhoittuu ja tännekin ehtii panostamaan enemmän.

Tällä viikolla sain askarrella tuttavalle hai teemaiseen leffailtaan pienet makeat tarjottavat. Kakku on Red Velvetiä Bakerellan herkullisella reseptillä ja kuorruteena Design Me a Caken tuorejuustokreemi. Kakku on pikkiriikkinen, herkuttelijoita kun oli vain 4 :)



Muutaman vaihekuvan sain otettua hain kasaamisesta. Pohja on pieni, 18 cm halkaisijaltaan, sen päälle kasasin 3 pyöreää pientä kakkupalaa ja näiden väliin tuli liimaksi ohkainen kerros kuorrutteena ollutta kreemiä.



Annoin kasatun kakun jäähtyä n. tunnin verran jääkaapissa, tämän jälkeen palat pysyivät hyvin paikoillaan ja pystyi leikkaamaan muotoon.


Muotoon leikattu "hai" sai ohkaisen kreemikerroksen, jonka päälle sokerimassan sai hyvin tarttumaan.



Sokerimassa on tuttua Satin Icea. Viimeiseksi leikkasin veitsellä haille avonaisena ammottavan kidan.


Loppuosa kakusta onkin kaurapalaa, väritys on tehty tomuttamalla harmaalla tomuvärillä, suuhun vaaleanpunaista sokerimassaa ja hampaat on pursotettu pikeerillä. Käsivarsi on muotoilusuklaata. Tarkoituksena oli vielä lisätä kakkuun askartelemani verinen torson palanen, valitettavasti en saanut sitä sopimaan mitenkään järkevästi hain suuhun ja vedenkin päällä se näytti vain hölmöltä. Harmi, olisi roikkuvine suolineen näyttänyt kivalta :(

Mukaan kekkereihin lähti vielä kasa Key Lime Cake muffinseja sitruunamoussekuorrutuksella :) Hainevät on valkosuklaasta tehtyä muotoilusuklaata.


t: M

9 kommenttia:

  1. Upea kakku! =) Kiva kun jaksoit laittaa vaihekuviakin. Tuo haileffa tuolla taustalla on aika huippu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, en tuota pädiä edes huomannut kuvassa, vahingossa siis jäänyt taustalle. No tulipahan nyt sekin selväksi, millä tavalla mallailen muotoja ja värejä askarrellessa :D

      Poista
  2. Mainio!! Hai on tosissaan aika hurja :D

    -Sokerimuruja-

    VastaaPoista
  3. Wau, onpas hurrrjat tarjoilut. Hieno hai:)

    VastaaPoista
  4. Olli (aloitteleva kakunleipoja)22. marraskuuta 2015 klo 3.34

    Moi,

    Mistä löysit "harmaata tomuväriä"? Olen yrittänyt marketeista ja Stockmannilta katsella, mutta ei ole löytynyt. Miten hoidit tomutuksen?

    Olisi kova tarve juuri tuonsävyiselle harmaalle.

    - Olli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olli (aloitteleva kakunleipoja)22. marraskuuta 2015 klo 3.40

      Hmm, vastaten omaan kysymykseeni, täältä näyttäisi löytyvän ainakin, jos nyt en kaupasta onnistu löytämään:

      http://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Confetti/Products/PS-SG-R

      Poista