sunnuntai 7. elokuuta 2011

Sateenkaaren värejä

Olen muutaman kerran netissä pyöriessä nähnyt kuvia ihanan värikkäistä sateenkaarikakuista ja kun sain pyynnön tehdä sellaisen, niin mielelläni ryhdyin puuhaan. Toiveena oli tämän tyylinen kakku :

http://www.whisk-kid.com/2009/08/say-it-with-cake.html

Kakkupohjaksi tuumattiin yhdessä jenkkityylinen sitruunakakku ja täytteeksi cream cheese icing eli tuorejuustovoikreemi :) Käytin reseptiä, jota olen aiemmin testannut muutaman kerran, netistä jostain olen sen bongannut, mutta en nyt valitettavasti muista mistä.

225 g voita                                                                                                                                  
200 g sokeria
4 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
60 ml sitruunamehua

Voi ja sokeri vaahdotetaan kunnolla, vatkataan hiljalleen kananmunat yksi kerrallaan taikinaan, käännellään yhteensekoitetut kuiva-aineet sekaan ja lopuksi käännellään varovasti sitruunamehu taikinaan. 180 astetta ja 40 min. Simppeli resepti :)  Värejä taikinaan upposikin sitten mukavasti. Olen kerran aiemmin tehnyt punaisen kakkupohjan, joten osasin onneksi varautua värien menekkiin, ei tullut yhtä suurena järkytyksenä kuin ensimmäisellä kerralla, kannattaa varmistaa ennen urakkaan ryhtymistä, että värejä löytyy tarpeeksi. Itse käytin pastavärejä ja yhteen pohjaan upposi reilu teelusikallinen väriä. Lisäsin värin heti voi-sokerivaahtoon.

Pohjia oli paistettava yksi jokaista väriä eli yhteensä 6 kakkua. Voi kun olisi suurempi uuni niin olisi säästänyt huimasti aikaa, kun olisi voinut paistaa pari pohjaa kerrallaan, mutta ei, yksi kerrallaan ja pohjissa hujahtikin sitten vajaat 6 tuntia. Onneksi lopputulos oli vaivan arvoinen :)


Paistetut pohjat :) vaaleammat näyttävät ihan oman värisiltään, mutta varsinkin violetti muuttui päältä synkän väriseksi ruskistuessaan. Onneksi sisältä väri oli kauniin kirkas.


Ja eikun leikkaamaan pohjia :) tilauksessa oli 2 kakkua, mutta pohjista tuli sen verran paksut, että kakkuja tuli yhteensä 3. Kakkualustaan kannattaa aina ensimmäiseksi sipaista hieman voikreemiä liimaamaan kakku kunnolla alustaan kiinni. Jos voikreemiä ei ole, niin esim sipaisu hilloa/marmeladia. Kerran on meinaan käynyt muutama vuosi sitten niin, että kauniisti koristeltu kakku läsähti alustalta lattialle kun nostin sitä hieman vauhdilla jääkaappiin. Kun kakku on liimattu voikreemillä alustaan, pysyy se siinä aika tukevasti, myös kuljetuksen aikana, ei tarvitse murehtia heiluuko kakku autossa pitkin laatikonreunoja :)


täytteeksi tuli tuorejuusto-voikreemiä tällä reseptillä : 
http://www.designmeacake.com/cccbc.html

Tein aluksi varmuuden vuoksi tupla-annoksen kreemiä, koska kakkuja oli 3, eli 230 g voita, 230 g kasvisrasvaa ( käytin criscoa, koska se on valkoista ja halusin mahdollisimman valkoisen kuorrutteen ), 450 g tuorejuustoa ja 1.8 kg tomusokeria. Ja keskenhän tuo loppui kuitenkin. Ei kun kiireellä kauppaan hakemaan lisää tomusokeria >:(  Vaikka kreemiä oli lopulta yhteensä 3 annosta, olisi silti saanut olla reilusti lisää, koska täyteväleihin ei nyt kovinpaljoa riittänyt. Tosin ehkä suomalaiseen makuun ei niin paha asia, aika makeaa kun tuo kreemi on.

Täytekerroksiin sipaisin ensin ihan ohuelti lemon curdia, ja vaikka kuinka ohuen kerroksen laitoin, meni curdia yhteensä 3 purkkia, yllättävän kalliiksi tuli näiden kakkujen ainekset yhteensä. Tässä täytetyt 3 kakkua ja sitten pariksi tuntia jääkaappiin jäähtymään :)


reunojen siistimisen jälkeen alkaa näyttämään hyvältä :) Ja lapset olivat riemuissaan ihanan värisistä kakunrippeistä :)


Ensimmäinen kreemi annos riitti täytekerroksiin ja kaksi kakkua sai vielä ekan kreemikerroksen. Ensimmäiseen kerrokseen tulee ohut kerros kreemiä ja sen tarkoituksena on liimata kaikki irtonaiset murut niin, että kun kun varsinainen kreemikerros levitetään, ei ikävän näköisiä muruja pääse sotkemaan kreemipintaa. Murukerroksen jälkeen kakku taas pariksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään, niin lopullisen kreemikerroksen levittäminen on helpompaa :)

Tai olisi helpompaa, jos kreemin koostumus olisi oikeanlaista, minullapa ei ollut. Jostain syystä toinen kreemiannos jäi liian löysäksi ja ylimääräistä tomusokeria ei enään ollut. Kostea ilmakin todennäköisesti vaikeutti vielä asiaa ja vaikka kuinka hammasta purren yritti saada kreemiä tasoitettua nätisti kakun pintaan niin ei tullut yhtään mitään. Lopulta oli vain pakko luovuttaa ja todeta, että ei auta, ainoa mikä pelastaisi olisi tehdä uusi kreemiannos, mutta kaupat ovat kiinni ja tarvikkeita ei ole, joten tähän on nyt vaan tyydyttävä :(  Tämä oli sitten lopputulos




Niin että mitä tuosta nyt sitten sanoisi.. Kukasta tuli nätti? Koska itse kakkujen tekemisessä meni niin hurjasti aikaa, ei koristeluihin ihan hirveästi jäänyt sitä ja kun kakun pointti oli tuo värikäs sisus, oli tarkoituksena olla päältä yksinkertainen. Olisi varmasti ollut nätti jos kakun pinta olisi suostunut olemaan siisti. Maku ainakin oli herkullinen, sisältä aivan hurmaavan värikäs. Ehkä kurja päälipuoli unohtuu, kun leikatessa paljastuu kauniit sateenkaaren värit :)

t: M

2 kommenttia:

  1. Siis aivan sairaan mahtavat ja hienot kakut! Olen näitä ulkomaisilla leivontablogeilla nähnyt, mutta aina ajatellut etten sellasia osaa tehdä. Nyt sulla on täällä hienot ohjeet ja kaikki! Mahtaisinko nyt uskaltaa...?? ;D Terv.Taru

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) noiden kakkujen tekeminen oli hyvinkin helppoa, aikaa vain meni 6 pohjan paistamisessa. Tuolla reseptillä tulee kakku, josta saa leikattua 3 pohjakappaletta. Jos tekee vain yhden kakun niin reseptillä saa joko 3 eriväristä kerrosta tai jos haluaa tehdä kerros/väri kerrallaan niin jakaa reseptin kolmeen osaan :)

    VastaaPoista